Uz tajnu lozinku do popusta na Morešku!

Posted by: Nenad
Category: Blog

Morešku, viteški ples s mačevima, Korčulani stoljećima ponosno igraju a hotel Lumbarda je ove godine svoje goste odlučio dva puta tjedno odvesti na uprizorenje ovogodišnjeg dramsko-plesno scenskog prikazivanja u kojem se prepliću tekstualni, glazbeni i koreografski elementi UZ DODATNE POGODNOSTI.

Svi gosti hotela Lumbarda dobivanjem tajne lozinke na recepciji ostvaruju dodatni popust na ulaznicu a hotel će najbolju fotografiju objavljenu na društvenoj mreži Instagram s hashtagom #hotellumbarda #moreska dodatno nagraditi posebnom nagradom!

Sudjelujte u nagradnoj igri, pratite nas na Instagramu @hotellumbarda i igrajte se s nama te kroz igru učite o povijesti prekrasne Korčule i osvojite vrijedne nagrade.

Za sve goste koji žele na ovotjednu Morešku koja će se održati u četvrtak, 08. srpnja s početkom u 21 sat hotel Lumbarda osigurava i prijevoz po potrebi.

Više o Moreški:

U Moreškinom tekstualnom dijelu, koji prethodi poznatome mačevnom plesu, a predstavlja narativni kontekst njegove izvedbe, postoje četiri lika: crni kralj, bijeli kralj, Otmanović – otac crnog kralja i bula, jedini ženski (i jedini nenaoružani) lik oko kojeg se, virtuoznim plesnim koracima i snažnim udarcima mačeva, tuku dvije vojske. Nakon uvodnog dramskog dijela u kojem glavne uloge pripadaju upravo buli i crnom kralju, slijedi bojevni ples koji izvode dvadeset i četvero moreškanata, po dvanaestorica sa svake strane, a koji je strukturiran u osam koreografskih cjelina.

 

Nenad

Leave a Reply