Blog

Po povratku iz Lumbarde ne morate više u samoizolaciju!

Nenad
6 days ago
Posted by: Nenad
Category: Blog

Cijelu Hrvatsku s liste epidemiološki rizičnih zemalja skinula je jučer i Švicarska, uz ukidanje svih ograničenja za potpuno cijepljenje osobe, osobe koje su preboljele covid-19, ali i one koji nisu cijepljeni niti su preboljeli covid, ali putuju kopnenim putem.

Iz Lumbarde ne morate u samoizolaciju

Budući se ECDC-ova karta baš kao i mišljenje njemačkog instituta Robert Koch smatra najrelevantnijim pokazateljem sigurnosti destinacija za europske turiste, vrata za uspješnu sezonu u Hrvatskoj na početku lipnja širom su otvorena za sve Europljane, koji po povratku s Jadrana ne moraju više u samoizolaciju.

Partneri hrvatskog turizma iz Njemačke sa velikim su zadovoljstvom dočekali stavljanje tri jadranske županije u zelenu zonu, zbog čega će zasigurno i aviokompanije pojačati sada svoje linije prema Splitu i Dubrovniku. Tako zračna luka Split već sada ima potvrđene linije u lipnju 30 avioprijevoznika uz očekivanih 80 tisuća putnika.

Što se tiče naših južnijih odredišta, očekujemo veći priljev gostiju nakon 15. lipnja, odnosno od početka srpnja, kada počinje operirati preko 180 aviolinija s naših najvažnijih tržišta. S posebnim nestrpljenjem očekujemo i direktne letove iz SAD-a za Dubrovnik – kazao je danas za Slobodnu Dalmaciju Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Hrvatska turiste dočekuje s više od 300 punktova za testiranje turista, a država sufinancira antigenske testove kako bi se dodatno smanjili troškove testiranja za turiste. Ministarstvo turizma dnevno ažurira stranicu ‘Stay safe in Croatia’ gdje turisti na jednom mjestu imaju mogućnost pretražiti sve potrebne informacije za što sigurniji boravak: od pregleda epidemiološke situacije po županijama, lokacija punktova za testiranje, do definiranih kriterija prelaska granica.

Nenad

Leave a Reply