Eko ribarska večer u Lumbardi

Posted by: Nenad
Category: Blog

Poznate Ribarske večeri u Lumbardi vraćaju se bolje i sadržajnije no ikad. Da ih korona nije obeshrabrila, a u najmanju ruku zaustavila – mještani pokazuju na najbolji mogući način. Vijest da će se već sutra, u petak 02. srpnja s početkom u 19 sati održati mnogima “najdraže ljetne večeri” u mjestu vratila je osmijeh na lice lokalaca, ugostitelja, turističkih djelatnika ali i gostiju koji trenutačno borave u Lumbardi.

Čini se kako se Lumbarda u svakom pogledu sve više razvija kao pravo turističko središte koje ovakvim strategijama može slobodno parirati mnogo većim i poznatijim mediteranskim odredištima. “Nek je tako, drago nam je” – ističu mještani koje svakodnevno susrećemo i razgovaramo s njima. Ponosni su što hotel Lumbarda ima sve više gostiju, tik do legendarne terase restorana “Maestral” koja je centralno mjesto za sva društvena zbivanja. Ponosni su i na novu načelnicu i Turističku zajednicu koji se doista trude inovativnim programima i svjetski atraktivnim strategijama poput ove privući sve veći broj turista.

Prva Ribarska fešta koja će se sutra održati u neposrednoj blizini hotela Lumbarda, poznatoj korti od žala bit će doista jedinstvena! Svi će posjetitelji do 22 ,30 uživati u gastro i eno delicijama po kojima je ovo prekrasno mjesto nadaleko poznato, a svemu je pridodana i ekološka komponenta. Na taj način svi se zajedno priključujemo sloganu ovogodišnje Ribarske večeri – “Zbogom plastici!“.

Svi posjetitelji večeri koristit će ekološki pribor za jelo i piće i tako pomoći Lumbardi da bude još bolja i još ljepša- stoji i na društvenoj mreži Facebook na kojoj je najavljen ovaj događaj. Uz dalmatinsku pismu uživo i domaće specijalitete u kojima će uživati svi nazočni nazdravit ćemo zajedno ljetu i novoj sezoni koja je već dobro započela. Onako iskreno i optimistično, od srca! I to naravno uz velike pohvale organizatorima ove manifestacije koja se godinama tradicionalno održava u Lumbardi, ove godine s EKO naglaskom, ali bez utrke na magarcima koja se do sad odvijala ispred hotela!

Iz pouzdanih izvora doznali smo kako se mnogo promišljalo i o tome kako ovu jedinstvenu manifestaciju učiniti boljom, bez da se životinje zbog nekoliko fotografija moraju opterećivati i ugnjetavati po velikim vrućinama. Zato što smo i mi kao hotel svoja vrata otvorili kućnim ljubimcima i jer jako volimo životinje – iz toga razloga još jedno veliko BRAVO i palac gore za cijelu Lumbardu!

Nenad

Leave a Reply